Giv en bedre fremtid til Zanzibars fattige piger

Syskolen Upendo for fred og et bedre liv blandt piger og kvinder på Zanzibar

For piger og kvinder på ferieparadisøen Zanzibar, ud for Tanzanias østkyst, er livet langt fra en badeferie. Mange piger og unge kvinder på Zanzibar lever i fattigdom og må arbejde hårdt uden muligheder for et bedre liv. Med en befolkning på 97% muslimer og 3% kristne ligger de religiøse spændinger og lurer lige under overfladen selv i tider med politisk ro i landet. Derfor støtter Danmission kirkens syskole Upendo i at give pigerne en uddannelse, så de kan klare sig selv. På skolen er det et krav, at der både går muslimske og kristne piger, så fordommene om hinanden samtidig kan nedbrydes.

Upendo betyder kærlighed

Upendo betyder kærlighed på Swahili. Og det er meget sigende for skolen, som har til formål at give bedre livsvilkår for piger og kvinder på øen og at skabe fred og venskaber mellem kristne og muslimer.

En elev hos Upendo skal betale 450 kroner for et års undervisning og derudover betale for de materialer, hun bruger i undervisningen. Det giver piger fra selv de fattigste familier mulighed for en god uddannelse. Det er vigtigt, at det ikke er gratis for pigerne at få uddannelsen hos Upendo. For den lille betaling betyder, at familien tager uddannelsen seriøst, og at pigerne møder op til undervisningen. Udgifter til lærerlønninger, lokaler, vedligehold og køb af symaskiner overstiger den indtægt skolepengene udgør, så Upendos syskole er fuldstændig afhængig af den økonomiske støtte fra Danmission.

Upendo er også stedet, hvor muslimske og kristne piger og kvinder lærer hinanden at kende, hører om hinandens tro og bliver veninder. Det er vigtigt et sted som Zanzibar, hvor muslimer og kristne skal leve tæt, og hvor politiske spændinger kan føre til konflikter.

Se mere

17 år og på egne ben for at få mad på bordet

Miriam Yoely Mkoma var kun 17 år, da hun rejste væk fra sine forældre og fire søskende og alene tog hele vejen til Zanzibar, som ligger to dagsrejser fra hendes hjemegn. „Jeg valgte selv at rejse væk, fordi det var så svært derhjemme. Vi havde ikke mad nok, og mine forældre havde ikke råd til, at jeg kunne gå i skole, så jeg måtte droppe ud af 7. klasse,“ fortæller Miriam. 


På Zanzibar fik Miriam hurtigt et job som hushjælp hos en familie. Hun gør rent, laver mad, vasker tøj og hjælper med andre praktiske ting, og for det arbejde tjener hun 150 kroner om måneden. Derudover får hun kost og logi. 


For Miriam var det ikke nok at have et job. Hun tænkte større: „Jeg ved, at det er vigtigt, at jeg får en uddannelse,“ forklarer hun. Derfor startede hun i januar 2019 på syskolen Upendo. Miriam, der nu er 19 år gammel, betaler selv for sin uddannelse med de penge, hun tjener. „Hvis det var dyrere at gå på Upendo, havde jeg ikke råd, men nu kan jeg lige præcis få det til at løbe rundt og få en uddannelse, der kan give mig et bedre liv,“ fortæller hun stolt. 


Udover en god uddannelse har Miriam også fået nye veninder på Upendo. Som kristen tilflytter er hun glad for, at hun på Upendo har lært muslimske piger at kende. For en symaskine kan mere end at lappe huller. Fællesskabet ved at sy sammen og blive venner nedbryder de fordomme og spændinger mellem pigerne, der har været gennem flere årtier mellem kristne og muslimer på øen. „På skolen lærer vi om hinandens tro og kultur. Og så er vi gode til at samarbejde,“ fortæller hun.


Når Miriam er færdig med sin uddannelse på Upendo, vil hun åbne sin egen skrædderforretning. Den fattige pige, der droppede ud af skolen og forlod sin familie i Singida på fastlandet, har nu håb om en helt anden fremtid, end før hun startede på Upendo.

Se mere

Tilmeld jer projektet

  Vi vil gerne have...
  Upendo som indsamlingsprojekt


  Eller kontakt...

  Tom Bangslund Hansen

  Netværkskonsulent
  Tlf.: 41 999 330
  Email: tbh@danmission.dk

  Hent materialer

  Billede af projektark til projektet Upendo

  Projektark

  En beskrivelse af projektet og nogle af dem der bliver hjulpet.

  Plakat

  Plakat til indsamlingsarrangementet eller til fx. sognegården.

  Postkort

  Postkort til uddeling ved arrangementer.

  Indsamlingsbarometer

  Barometer

  Plakat med barometer, så I kan følge med i hvor meget I samler ind

  Del på facebook
  Del på twitter
  Del på linkedin
  Del på email
  Scroll til toppen