Hjælp Syriens sårede børn

Krigen i Syrien har stået på siden 2011 og har såret landets børn på krop og sjæl. Både børn og voksne lider store tab, lever i ekstrem fattigdom og har et stort og akut behov for hjælp. Mange syriske børn under ti år kan ikke huske andet end krig og har brug for støtte – også psykologisk og socialt. Danmission og den lokale partner, Forum for Development, Culture and Dialogue (FDCD), hjælper børnene på de lokale børnecentre. Vær med til at støtte de mange børn, så de kan få hjælp til at bearbejde de traumatiserende oplevelser. Danmission støtter fem børnecentre i Syrien, hvor børn får traumehjælp, mad, skolegang, omsorg og fællesskab.

Ramt af krigen

Som de fleste syrere levede familien Abdul Fattah et fredeligt og almindeligt liv, indtil borgerkrigen brød ud. På det tidspunkt var sønnen Samir fire år, mens datteren Sarah lige var kommet til verden. Faren havde arbejde som skrædder, og moren gik hjemme med de små børn.
Familien blev for alvor ramt af krigen i 2013, da en granat ramte deres bil, og børnenes mor blev dræbt på stedet. Samir, Sarah og deres far slap med livet i behold, men blev hårdt såret. Faren var ikke længere i stand til at arbejde og var for medtaget til at tage sig af børnene.
Efter angrebet gennemgik drengen to operationer, fordi hans mave og ryg var fyldt med granatsplinter. Begge operationer var uden narkose, fordi hospitalet ikke havde noget at bedøve ham med.
I dag er Samir kommet tilbage i skole, og sammen med søsteren Sarah har han fået hjælp på et af de fem børnecentre, som Danmission støtter. På centret er det frivillige personale opmærksomme på børnenes psykiske tilstand og de traumer, de har. De frivillige støtter Samir både socialt og fagligt, og Sarah er blomstret op på centeret; i begyndelsen ville hun ikke sige et ord til nogen, men i dag leger hun og lærer sammen med andre børn – næsten som en helt almindelig pige.

Se mere

Et nyt håb

Danmission hjælper også mange andre børn, der har levet på gaden, har været på børnehjem og været med deres familier på flugt. På børnecentrene får de mad og hjælp til at bearbejde deres traumer og håndtere posttraumatisk stress, samtidig med at deres selvværd styrkes. De bliver også mindet om vigtigheden af venskaber, tolerance og fred, så dette igen kan blive en del af deres hverdag.
Det er vigtigt at skabe et samspil børnene imellem – på tværs af forskellige religiøse, etniske og geografiske baggrunde. Det er ikke kun til gavn for børnene men også for deres forældre og det resterende samfund, fordi det styrker sociale sammenhold og sammenhængskraften i et splittet og krigshærget samfund.

Se mere

Tilmeld jer projektet

  Vi vil gerne have...
  Hjælp Syriens sårede børn som indsamlingsprojekt


  Eller kontakt...

  Tom Bangslund Hansen

  Netværkskonsulent
  Tlf.: 41 999 330
  Email: tbh@danmission.dk

  Hent materialer

  Billede af projektark til projektet Hjælp Syriens sårede børn

  Projektark

  En beskrivelse af projektet og nogle af dem der bliver hjulpet.

  Plakat

  Plakat til indsamlingsarrangementet eller til fx. sognegården.

  Billede af postkort til projektet Hjælp Syriens sårede børn

  Postkort

  Postkort til uddeling ved arrangementer.

  Indsamlingsbarometer

  Barometer

  Plakat med barometer, så I kan følge med i hvor meget I samler ind

  Del på facebook
  Del på twitter
  Del på linkedin
  Del på email
  Scroll til toppen