Hjælp kirkerne i Myanmar

Myanmar er et land præget af interne religiøse og etniske konflikter, manglende sikkerhed og fattigdom. Hjælp Danmission og kirkerne i Myanmar med at arbejde for fred og styrke mennesker i lokalsamfundet, så de selv kan stille krav til myndighederne og tale deres egen sag. Danmission arbejder for at styrke de udsatte og splittede kirkesamfund, skabe fred mellem forskellige religiøse og etniske grupperinger og styrke mennesker i lokalsamfundet.

Danmissions indsats i Myanmar

Danmission arbejder sammen med trosbaserede partnere og organisationer i Myanmar, særligt i hovedstaden Yangon og i den overvejende kristne delstat Kachin.
Vi uddanner, understøtter og inspirerer både helt nye og mere erfarne ledere i kirkerne med for eksempel kontekstuel teologi, redskaber til konfliktløsning og opmærksomhed på rettigheder. Præster og andre religiøse ledere spiller nemlig en vigtig rolle i lokalområderne i Myanmar. Desuden støtter Danmission undervisning af unge iværksættere, som kan hjælpe landsbyer til at tage nye initiativer. I landsbyerne bliver de dermed mere opmærksomme på demokratiet, hvad det betyder at have rettigheder, og hvordan de selv kan være med til at påvirke deres fremtid.
Danmission har også etableret en vigtig livslinje i samarbejde med kirkepartnerne i Myanmar. Livslinjen er en akuttelefon, som skal håndtere konflikter og brud på rettigheder og hjælpe de mange mennesker, der lever på flugt, bor i flygtningelejre eller på anden måde er udsat for overgreb og konflikter. Senest har akut-telefonen været årsag til, at en ung kvindelig præst blev sat fri efter en brutal og uberettiget anholdelse og fængsling.

Se mere

Et konfliktfyldt land

Siden 1948, hvor landet formelt blev løsrevet fra Storbritannien, har det været plaget af borgerkrig og konflikter. I 1962 tog militæret magten og har siden holdt befolkningen i et jerngreb. Siden 2010, da en form for demokrati blev genindført, er der sket store forandringer, og det ellers så lukkede land er begyndt at åbne sig mod omverdenen. Men der er stadig lang vej. Kampene mellem etniske oprørsstyrker og militæret fører jævnligt til, at mange flygtninge strømmer over grænserne til Thailand, Indien, Kina og Bangladesh. Tvangsarbejde, brug af børnesoldater, drab og overgreb på civilbefolkningen er udbredt særligt i konfliktramte områder.
Kirkerne spiller her en stor og vigtig rolle, når de arbejder sammen og går foran i kampen for at skabe fred og forståelse blandt mennesker i lokalsamfundet.

Se mere

Tilmeld jer projektet

  Vi vil gerne have...
  Hjælp kirkerne i Myanmar som indsamlingsprojekt


  Eller kontakt...

  Tom Bangslund Hansen

  Netværkskonsulent
  Tlf.: 41 999 330
  Email: tbh@danmission.dk

  Hent materialer

  Billede af projektark til projektet Hjælp kirkerne i Myanmar

  Projektark

  En beskrivelse af projektet og nogle af dem der bliver hjulpet.

  Billede af plakat til projektet Hjælp kirkerne i Myanmar

  Plakat

  Plakat til indsamlingsarrangementet eller til fx. sognegården.

  Billede af postkort til projektet Hjælp kirkerne i Myanmar

  Postkort

  Postkort til uddeling ved arrangementer.

  Indsamlingsbarometer

  Barometer

  Plakat med barometer, så I kan følge med i hvor meget I samler ind

  Del på facebook
  Del på twitter
  Del på linkedin
  Del på email
  Scroll til toppen