Giv kirkerne i Tanzania flere evangelister

„Det bedste ved at være evangelist er at prædike, men jeg ville ønske, at jeg kunne komme på bibelskole,“ fortæller Syliacus Henelco. I Tanzania er kirken i vækst. Hver anden måned bliver en ny menighed etableret i den Evangelisk Lutherske Kirke. Men der er ingen kirkebygninger og ikke nok præster i landet til at tage sig af de mange nye menigheder. Løsningen er ofte, at en aktiv frivillig i menigheden, påtager sig opgaven som evangelist i den nye kirke og står med alt fra at prædike ved gudstjenester til at hjælpe menigheden og de enkelte kirkegængere med deres udfordringer. Men de frivillige evangelister er ikke rustet til opgaven. Vær med til at støtte op om kirkens arbejde ved at uddanne flere evangelister.

Et håb for en ny fremtid

Syliacus Henelco er 25 år og evangelist i Nyakasimbi Sogn i Karagwe Stift, der ligger op mod grænsen til Rwanda. Menigheden er lidt over et år gammel, og hver søndag deltager flere hundrede børn og voksne i gudstjenesten i den lille jordklinede kirke på knap 60 kvadratmeter. Kirken er for lille til at rumme dem alle, og derfor må evangelisten Syliacus – udover at prædike, hjælpe med sjælesorg og ægteskabsrådgivning – også stå for at få finansieret blikplader til kirkens tag. Og det gør han helt uden at få løn. Kirkens egentlige præst kommer meget sjældent forbi, da han har hele seks menigheder og dermed 3000 sognebørn at tage sig af.
Ligesom mange andre har Syliacus ingen uddannelse, og han kan derfor ikke holde en ordentlig teologisk funderet prædiken, selvom han fungerer som præst.
„Det bedste ved at være evangelist er at prædike, men jeg ønsker, at jeg kunne komme på bibelskole, så jeg vil kunne lære at bruge hele Bibelen og gerne på flere måder,“ fortæller han.

Se mere

Evangelist i Tanzania

Alene i Karagwe Stift er der flere end 250 evangelister. Sammen med 35-40 sognepræster sørger de for kirkens omkring 200.000 medlemmer.
De fleste af de uddannede evangelister går to år på bibelskole. Her bliver de klædt på til de mange forskellige opgaver. De sørger blandt andet for, at gudstjenesten i den lokale kirke kan gennemføres, de underviser skoleelever i kristendom, de aflægger husbesøg for at vedligeholde familiers relation til kirken, og de står for kirkens diakoni- og kvindearbejde.

Se mere

Tilmeld jer projektet

  Vi vil gerne have...
  Giv kirkerne i Tanzania flere evangelister som indsamlingsprojekt


  Eller kontakt...

  Tom Bangslund Hansen

  Netværkskonsulent
  Tlf.: 41 999 330
  Email: tbh@danmission.dk

  Hent materialer

  Billede af projektark til projektet Giv kirkerne i Tanzania flere evangelister

  Projektark

  En beskrivelse af projektet og nogle af dem der bliver hjulpet.

  Billede af plakat til projektet Giv kirkerne i Tanzania flere evangelister

  Plakat

  Plakat til indsamlingsarrangementet eller til fx. sognegården.

  Billede af postkort til projektet Giv kirkerne i Tanzania flere evangelister

  Postkort

  Postkort til uddeling ved arrangementer.

  Indsamlingsbarometer

  Barometer

  Plakat med barometer, så I kan følge med i hvor meget I samler ind

  Del på facebook
  Del på twitter
  Del på linkedin
  Del på email
  Scroll til toppen