STOP JAGTEN PÅ ALBINOBØRN i Tanzania

„Vi er ludfattige samtidig med, at du slæber rundt på en stor rigdom,“ sagde bedstemoren, da hun forsøgte at vriste Titus ud af armene på hans mor for at sælge ham til heksedoktoren. I Tanzania fødes én ud af 1.400 med sygdommen albinisme. En sygdom, der fører til mangel på pigment i hud, hår og øjne. Den giver de ramte tilnavnet "spøgelsesfolket" og gør dem til jaget vildt. Blandt heksedoktorer er der nemlig en udbredt tro på, at kropsdele fra mennesker med albinisme har magiske kræfter. Derfor lever både børn og voksne med sygdommen i frygt for at blive lemlæstet eller dræbt, da knoglerne bruges i miksturer og som lykkeamuletter. Danmission støtter kirkens landsbykomitéer, som taler albinoers sag og bringer børnene i sikkerhed på børnehjem, hvis der ikke er andre muligheder.

Bedstemor ville sælge Titus

Et af de truede børn er Titus. Han er født i området syd for Victoriasøen, hvor mange tror, at albinobørns knogler har magiske egenskaber, som giver magt og rigdom til den, der besidder dem. Børn som Titus lever i daglig risiko for at blive lemlæstet eller myrdet, da deres knogler er op mod en halv mio. danske kroner værd på det sorte marked.  
Titus kan ikke gå i sikkerhed på gaden, og selv i sit eget hjem var han i livsfare. En dag forsøgte Titus’ bedstemor nemlig at bortføre og sælge ham, men hans mor kom ham heldigvis til undsætning. Hun tog sin lille søn på ryggen og stak af. Bedstemoren opdagede det og indhentede dem. „Vi er ludfattige samtidig med, at du slæber rundt på en stor rigdom,“ råbte hun. De kom op at slås, men støjen tiltrak forbipasserende, som hjalp Titus og hans mor med at flygte.  

Se mere

Sådan hjælper vi børnene

Danmission hjælper børn med albinisme i sikkerhed. Titus bor nu på et børnehjem, hvor han har fået venner og bliver beskyttet. Da han ankom, var han forslået og bange, men de fysiske sår helede hurtigt. På børnehjemmet har han mulighed for at vokse op og få en fremtid. 
Sammen med den lutherske kirke i Tanzania hjælper Danmission mennesker med albinisme. Det kræver både en holdnings- og lovændring i samfundet for at komme forfølgelserne til livs. Danmission samarbejder med kirkens landsbykomitéer, hvor evangelister, sheiker, skolelærere, byrådsmedlemmer og andre centrale personer i lokalområdet er repræsenteret. De taler børnenes sag både fra prædikestolen og i lokalsamfundet for at skabe holdningsændringen og forsøger desuden at påvirke regeringen til at sanktionere hårdere mod forbrydelserne. I Danmission kæmper vi også albinoernes sag gennem retshjælp og hjælp til at komme i sikkerhed, så de ikke længere skal leve i frygt, men i stedet kan leve et liv i ligeværd og respekt.  

Se mere

Tilmeld jer projektet

  Vi vil gerne have...
  Stop jagten på albinobørn i Tanzania som indsamlingsprojekt


  Eller kontakt...

  Tom Bangslund Hansen

  Netværkskonsulent
  Tlf.: 41 999 330
  Email: tbh@danmission.dk

  Hent materialer

  Billede af projektark til projektet Albino

  Projektark

  En beskrivelse af projektet og nogle af dem der bliver hjulpet.

  Billede af plakat til projektet Albino

  Plakat

  Plakat til indsamlingsarrangementet eller til fx. sognegården.

  Billede af postkort til projektet Albino

  Postkort

  Postkort til uddeling ved arrangementer.

  Indsamlingsbarometer

  Barometer

  Plakat med barometer, så I kan følge med i hvor meget I samler ind

  Del på facebook
  Del på twitter
  Del på linkedin
  Del på email
  Scroll til toppen