Til præster og andre undervisere

konfirmand aktions digitale platform


KOM MED til Zanzibar og …

MØD en kirke, som på én og samme tid er meget anderledes end den danske folkekirke, og som samtidig minder om det, vi kender.  

OPLEV vigtigheden af at kunne tale sammen med dem, som tror på noget andet end én selv – fordi religiøse konflikter lurer under overfladen. 

Vi vil gerne invitere dig og dine konfirmander med på opdagelse i temaer som diakoni, dialog og tro. Her kan I møde unge fra Danmark og Zanzibar, som har oplevet på egen krop, hvordan det er at møde det og dem, der er anderledes end en selv. Igennem små videoklip, aktiviteter og oplæg udfordres konfirmander til at fokusere, overveje, tage stilling, træffe valg, bevæge sig, ytre sig, diskutere og lytte.  

Rigtig god fornøjelse og god tur til Zanzibar 😊 

Undervisningsforløb

Vi har lavet tre forskellige slags undervisningsforløb, som alle har en varighed på 90 minutter. De skal ses som forslag til et forløb med et bestemt tema. De kan også bruges som inspiration til at sammensætte sit eget forløb – måske med et fokus på tværs af de tre foreslåede temaer.
Forløbene består af introduktion, videoklip, aktiviteter og oplæg.

Aktiviteter, oplæg og øvelser

Du kan vælge at fokusere på ét af tre forskellige temaer, eller udvælge enkelte undervisningselementer. De kan bruges uafhængigt af hinanden eller i kombination. Den enkelte aktivitet kan også justeres, så den gennemføres på kortere eller længere tid alt efter interesse og behov. Generelt gælder det for aktiviteterne, at de har til formål at inddrage konfirmanderne og bringe dem på banen. 
Vis flere

Videoer til undervisningen

Vi har lavet en række videoer for at gøre undervisningen varieret og spændende.

Fred og fodbold

Mød Chiku og Junior, som bor på Zanzibar. De er venner på trods af, at de har hver deres tro. Oplev også hvordan fodbold kan…
Se mere
Vis flere

Aktioner

En vigtig del i Konfirmand Aktion er aktionsdelen. Budskabet om, at det nytter at engagere sig – og at der er en omgivende verden, der har brug for vores bidrag – vil forhåbentlig inspirere danske konfirmander til aktivt at tage del i og ansvar for både lokale, nationale og globale fællesskaber fx gennem økonomisk støtte, fortalervirksomhed, frivilligt arbejde og forbøn. Ved at gå i aktion får konfirmanderne mulighed for at se sig selv som ansvarlige og handlende mennesker i en verden, der kalder på at blive set, og hvor konfirmanderne kan være med til at gøre en lille forskel.    

Komplimenter

Giv en fremmed, du møder på gaden, en kompliment. Få evt. en anden til at filme det og giv så udfordringen videre: Tør du give…
Se mere

Fattig Firkant

Lav en firkant, hvor dine regler gælder – og brug den til at gøre opmærksom på de millioner af fattige ude i verden.
Se mere

Invitér nogle fra klassen

Invitér en eller flere fra din klasse hjem til dig selv, hvor I spiser sammen og spiller spil. Forbered tre spørgsmål – f.eks. om venskab,…
Se mere

Tal til Gud

Sig en aftenbøn – fem dage i træk – og prøv på egen krop, hvordan det føles at tale til Gud.
Se mere
Vis flere